6.1.4. Aplicații

N1MM Logger+ și conectarea la distanță a două stații radio prin Internet.

YO4UQ Cristian Colonati

Prima expunere este o sinteză a unui material mai amplu, în expunere extinsă, care se poate descărca în format .pdf și de la următoarele adrese: http://colonati.wordpress.com sau http://yo4uq.jimdo.com în format ppt/pdf. În format extins .wmv, video și audio este prezentată aici, ca anexă în sit-ul Comisiei Tehnice Centrale a FRR, unde este data și varianta extinsă .pdf.

Materialul detaliat se adresează celor mai puțin familiarizați cu adresările IP interne sau externe, parametrizarea corespunzătoare a routerelor și setărie specifice ale lui N1MM Logger+. Probabil că pentru ”experții în informatică” și ”Guru” ai programului N1MM Logger+ acestă expunere va părea banală. În format .wmv (video/audio) materialul a fost transmis la Simpo 2015 Cluj dar organizatorii, din motive necunoscute, nu l-au prezentat în cadrul lucrărilor. Probabil a fost considerat a fi sub nivelul pretins de un asemenea simpozion. Am profitat de posibilitatea oferită de colegii de la Tg. Neamț la SIMPO 2016 pentru a aduce la cunoștința prietenilor din YO acestă soluție evoluată.

Evoluțiile tehnologice actuale au impus includerea în regulamentele diferitelor concursuri a unor clase de competitori de genul ”multi-multi” sau ”multi-two” care să folosească instrumentele de conexiune în rețea locală sau la distanță pentru o echipă care să maximizeze rezultatele.

01_n1mm-logger-si-conexiune-la-distanta

03_N1MM Logger+_Audio_PPT3

 

 

 

 

Trei versiuni executabile gratuite ale HRD – Ham Radio Deluxe.

V1 – Setuphrd51.exe

V2 – Setuphrd511.exe

V3 – Setuphrd52202.exe  precum și câteva exemple de mesaje macro. Fișierele sunt compresate în format .rar

HRD  descărcați și decompresați programele.

========================================================

YO4ATW – Marcel ne anunță un SIT interesant

cu programe utile radioamatorilor.

   http://sp7dqr.pl/en/index.php

==============================================================

Comentariile sunt închise.