Albumul lucrărilor la CNCT 2017 Izvoru Mureșului

Motto: Joe Taylor – K1JT

Pentru participanții de „azi” și de „mâine” la CNCT cităm din nou părerea laureatului premiului Nobel, Joe Taylor K1JT, cu privire la radioamatorism în lumea științifică de astăzi dominată de calculatoare.

„ Da cred că este important. Radioamatorismul a fost întotdeauna o activitate importantă, un tip de activitate care îți ofera satisfacții personale și care contribuie la dezvoltarea unei personalități. Cred ca profesionistul în formare, care va trebui sa fie un bun om de știință (și nu numai, zic eu) poate beneficia adesea din contactul cu radioamatorismul, unde construcțiile proprii sunt o parte a hobby-ului. Iar construcțiile făcute acasă nu mai înseamnă astăzi că trebuie să-ți construiești sigur toată stația. Îți poți cumpara un transceiver, dar nu poți ieși doar cu el în eter, trebuie să mai faci și tu câte ceva. Trebuie să-ți montezi antena să o reglezi, și-ți trebuie o mulțime de aparate auxiliare la stație. Aproape oricine capată experiența de constructor făcând aceste lucruri. Cred că cei care și-au descoperit abilități în acest domeniu în ideea că fac toate acestea ca relaxare, ca hobby, translatează de obicei aceste activități și în activitatea profesională.”

SECȚIUNEA – A

Echipamente și accesorii pentru unde scurte.

Secțiunea – B

Echipamente și accesorii pentru unde ultrascurte și microunde.

SECȚIUNEA – C

Echipamente și accesorii pentru telegrafie viteză, RGA și alte echipamente pentru activitatea de radioamatori.

Un excelent album cu fotografiile lucrărilor prezentate la Campionatul Național de Creație Tehnică 2017 realizat de Nini YO3CCC este prezentat alăturat!

ALL_Foto_CNCT_2017

Comisia Tehnică Centrală mulțumește participanților, mai tineri sau mai vârsnici, pentru expunerea la CNCT a unor lucrări mai complexe sau mai modeste, realizate cu inteligență și pricepere, pentru pasiunea noastră comună RADIOAMATORISMUL!

Comentariile sunt închise.